23 september 2018

‘Wees zelf de verandering, die je in de wereld wilt zien’

 

Beste studenten,

aan het begin van een nieuw academiejaar richt ik me graag even tot jullie, in het bijzonder tot die studenten die aan het eerste jaar beginnen. Voor jullie begint er een geheel nieuw hoofdstuk in het leven. Gedaan met het  schoolse leven dat jullie zo vertrouwd is, gedaan met die onvermijdelijke schoolbel. Voor jullie ligt een eindeloze zee van vrijheid en intellectuele uitdaging.

Aarzel niet, steek van wal, hijs de zeilen en zet koers naar die verre uitnodigende horizon. Vlaanderen is een kenniseconomie, we hebben knappe koppen en kritische geesten zoals jullie hard nodig. Geloof daarom in jezelf, haal het onderste uit je mogelijkheden en zet alles op alles om je doel te bereiken.

De laatste weken hebben duidelijk aangetoond dat Vlaanderen evenzeer nood heeft aan warme harten en open geesten. Daarom wil ik jullie aansporen om jullie studiejaren in het hoger onderwijs niet alleen te gebruiken om kennis te vergaren, maar ook om met beide benen in het leven en in de samenleving te staan.

Kiezen voor het Vlaams hoger onderwijs, is kiezen voor hoger onderwijs dat ruimdenkendheid, diversiteit en actief pluralisme hoog in het vaandel voert, waarden die nooit verworven zijn, maar steeds opnieuw veroverd moeten worden. ‘Wees zelf de verandering, die je in de wereld wilt zien’, zei Mahatma Gandhi.

Tot slot wil ik jullie oproepen om te genieten van het studentenleven. Je studententijd is als geen andere periode in je leven het moment om je vleugels uit te slaan, om van de geneugten van het nachtleven te proeven en vriendschappen voor het leven te sluiten.

Studeer hard, engageer je oprecht en geniet volop van het leven!

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream