13 oktober 2017

1 miljoen voor West-Vlaamse technische en beroepsscholen

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits investeert ruim 1 miljoen euro in West-Vlaamse TSO-, BUSO- en BSO-scholen. Het geld is bedoeld voor didactisch materiaal. Het gaat om investeringen in machinepark of keukeninfrastructuur van STEM-scholen en scholen met studiegebied voeding. “Zaag- en freesmachines, warmtepompinstallaties, remmentestbanken, labo-infrastructuur en duurzame toestellen voor de keuken zoals steamers, fornuizen en ovens,” legt minister Crevits uit.

“Met die middelen kunnen technische en beroepsgeoriënteerde scholen bijkomend investeren. Die scholen zullen nog krachtiger dan nu inzetten op een kwalitatief arbeidsmarktgericht studieaanbod met een hoog STEM-gehalte.”

STEM staat voor wetenschappen (science), technologie (technology) , technische wetenschappen (engineering) en wiskunde (mathematics). “Door te investeren in technologische uitrusting die ook op de arbeidsmarkt gebruikt wordt, zullen scholen hun leerlingen vlotter naar die arbeidsmarkt kunnen leiden”, legt minister Hilde Crevits uit. “Dit zal niet alleen zorgen voor een versterking van de school zelf, voor een steviger band tussen school en bedrijf, maar ook en vooral voor een betere opleiding voor de leerling.” In totaal worden de middelen in onze provincie verdeeld over 73 scholen, goed voor 16.400 leerlingen. Over heel Vlaanderen gaat het om een investering van 5 miljoen euro.

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream