13 oktober 2017

1,4 miljoen euro voor Antwerpse BSO, BUSO en TSO

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) investeert 5 miljoen euro extra werkingsmiddelen in beroeps- en technische scholen. De middelen zijn bedoeld voor didactisch materiaal. Het gaat om grotere investeringen in het machinepark of de keukeninfrastructuur van STEM-scholen, zoals zaag- of freesmachines, labo-infrastructuur, fornuizen, een hefbrug...

Ruim 1,4 miljoen euro vloeit naar honderd scholen in de provincie Antwerpen, waar 19.500 leerlingen schoollopen. Op basis van het aantal leerlingen wordt er per leerling 72,24 euro extra werkingsmiddelen toegekend.

“Met de extra middelen kunnen technische en beroepsgeoriënteerde scholen bijkomend investeren in duurzame apparatuur”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. “Deze scholen zullen nu nog krachtiger kunnen inzetten op een kwalitatief, arbeidsmarktgericht studieaanbod met een hoog STEM-gehalte. Ook voor de Antwerpse scholen die het studiegebied voeding aanbieden, zorgt dit voor extra investeringskansen. Door te kunnen investeren in technologische uitrusting, die ook op de arbeidsmarkt gebruikt wordt, zullen scholen hun leerlingen vlot naar die arbeidsmarkt kunnen toeleiden. Dit zal niet alleen zorgen voor een globale versterking van de school zelf, een stevigere band tussen school en bedrijf, maar ook en vooral voor betere ­opleidingen voor onze leerlingen.” (jas)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream