10 november 2017

Basisschool Harelbeke Zuid krijgt nieuwbouw

 

STASEGEM. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits heeft ruim 11 miljoen euro aan subsidies toegekend voor scholenbouwprojecten in het onderwijs in West-Vlaanderen. De basisschool Harelbeke Zuid in Stasegem krijgt daarvan ruim 3,7 miljoen euro.

Van die 11 miljoen euro gaat bijna 8 miljoen euro naar grote schoolbouwprojecten. Ruim 3 miljoen euro gaat naar kleinere verbouwings- en renovatiewerken met het oog op de vernieuwing van het bestaande schoolpatrimonium.

De gemeentelijke basisschool Harelbeke Zuid in Stasegem krijgt 3.713.710 euro voor een passief-nieuwbouw. Met deze subsidies zet Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits volop de vernieuwings- en moderniseringsbeweging van de schoolgebouwen in Vlaanderen voort. “Nog nooit waren de investeringen in scholenbouw zo groot als deze legislatuur. In 2017 alleen al kregen scholen in West-Vlaanderen 23,5 miljoen euro aan reguliere subsidies”, duidt de Vlaamse minister van Onderwijs. “Met daarnaast nog eens de investeringen via publiek-private samenwerking en de huursubsidies, worden de schoolgebouwen echt in sneltempo vernieuwd.”

BEN-SCHOOL

De nieuwbouw moest er komen omdat het oude schoolgebouw aan de Generaal Deprezstraat niet meer voldeed aan de hedendaagse eisen. Het stadsbestuur koos zeer bewust voor een BEN-school, een Bijna Energie Neutrale school, om zo klaar te zijn voor de toekomst. De kosten van de nieuwbouw werden geraamd op bijna 6.150.000 euro inclusief btw. Ruim 348.000 euro btw voor de medecontractant. De architect wordt de groep Vande Kerckhove Architecten uit Heule. Het bestek werd opgedeeld in 5 posten: architectuur omgeving, stabiliteit, HVAC Geo Sanitair, Elektriciteit en Lift.

Het gebouw krijgt ondermeer een polyvalente zaal, 12 lagere klassen, 2 zorgklassen, een leraarskamer en Crealokaal. De ingang van de behouden sporthal en sanitair blok wordt vervangen. Momenteel zijn de afbraakwerken aan de gang. De kleuterklassen van School Zuid worden in de periode van de werken verplaatst naar zes containerklassen op de site van de Sporthal Dageraad. De nieuwbouw zou begin september 2019 moeten klaar zijn.

PETER VAN HERZEELE

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream