19 mei 2017

Bouwprojecten scholen komen op kruissnelheid

 

TORHOUT. Na VTI start bouwbedrijvigheid Sivi, sportcomplex en schoolrestaurant. Het zijn voor de Scholengroep Sint-Rembert de jaren van de grote bouwbedrijvigheid. In het VTI zijn ze het steenstof al een tijdje gewoon, maar nu komen stilaan álle voorziene projecten op kruissnelheid. Op zondag 21 mei wordt het officiële startschot gegeven voor het optrekken van de nieuwbouw Marie Moke in het Sint-Vincentiusinstituut en het VLTI (campus zuid), de uitbreiding van het gemeenschappelijke sportcomplex met vier zalen op de campus noord en de realisatie van een gloednieuw, eigentijds schoolrestaurant.

In oktober van vorig jaar kwam onderwijsminister Hilde Crevits het startschot geven voor de bouwwerkzaamheden aan het VTI en op zondag 21 mei om 10 uur is ze weer van de partij. De oudbouw van het Sint-Vincentiusinstituut zal symbolisch definitief afgesloten worden, zodat de sloop kan starten. Tegelijk gaan de genodigden even kijken naar de locaties waar straks het schoolrestaurant en de vier extra sportzalen uit hun grondvesten verrijzen.

Er zijn haar al diverse directeurs voorgegaan die grote bouwprojecten hebben gerealiseerd, maar wat er nu onder het beleid van algemeen directeur Ann Stael van de Scholengroep Sint-Rembert gebeurt, is nog een stukje straffer. Er is in totaal zo’n 20 miljoen euro mee gemoeid, uiteraard met een pak overheidssubsidies.

Aan het VTI vordert de nieuwbouw met werkplaatsen, ruime leslokalen en een speelplaats goed. En nu komen dus ook de nieuwbouw Marie Moke in de Spinneschoolstraat (voor het VLTI en het Technisch Instituut Sint-Vincentius), het schoolrestaurant voor tweeduizend eters nabij het kruispunt van de Viaductstraat met de Papebrugstraat en het ietwat futuristisch sportcomplex met vier extra zalen in een grote glazen box aan de beurt (goed voor een bijkomende oppervlakte van 3.760 m² om te sporten). Er zijn trouwens ook bouwwerkzaamheden aan het Spes Nostra Instituut in Zedelgem voorzien. Voor de Torhoutse bevolking zal het nieuwe schoolrestaurant aan de straatzijde het meest in het oog springen: een bouwvolume met twee verdiepingen en aan de zijkant een brede, overdekte inkomtrap.

“Voor het nieuwe schoolrestaurant wordt het terrein tegen eind mei bouwrijp gemaakt”, zegt Ann Stael. “De eigenlijke ruwbouw zal vanaf september gerealiseerd worden en het restaurant zou tegen de zomer van 2019 helemaal af moeten zijn. Het slopen van de oudbouw van Sivi zal in de komende zomervakantie gebeuren juli en augustus. Hier voorzien we de afwerking van de nieuwe panden eveneens tegen de zomer van 2019. Het werfverkeer zal via de Viaductstraat gebeuren en zo minimaal mogelijk zijn. Tijdens het slopen zal de Spinneschoolstraat hooguit een week voor het verkeer afgesloten dienen te worden, vermoedelijk half augustus. De volledige duur van de bouwwerkzaamheden zal er in de Spinneschoolstraat wél parkeerverbod gelden. Want de veiligheid staat vanzelfsprekend voorop.”

Door Johan Sabbe

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream