2 april 2009

De Vlaamse overheid 100% op groene stroom

 PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN

MINISTER HILDE CREVITS

VLAAMS MINISTER VAN OPENBARE WERKEN, ENERGIE,

LEEFMILIEU EN NATUUR

2 april 2009

 

Vlaams minister Hilde Crevits voorziet de Vlaamse overheid van 100% groene stroom

 

Vanaf 1 mei levert SPE-Luminus 100% groene energie aan de Vlaamse Overheid. Vlaams minister Hilde Crevits ondertekende zopas een overeenkomst waardoor 4.700 aansluitingspunten van de Vlaamse overheid van groene stroom worden voorzien.

 

Luminus is bij het grote publiek in Vlaanderen en Wallonië vooral bekend om de levering van aardgas en elektriciteit. Luminus levert elektriciteit aan 4.700 aansluitingspunten van de Vlaamse overheid.

 

De overeenkomst omvat de levering van 270.000 MWh aan energie en is goed voor 4.700 aansluitingspunten. Deze overeenkomst, met een initiële looptijd van 1 jaar, werd ondertekend op het kabinet van Vlaams minister voor Energie Hilde Crevits. Het elektriciteitscontract vangt aan op 1 mei 2009 en loopt maximaal tot eind 2011.

 

Gebouwen en installaties van de Vlaamse overheid zullen dus binnenkort door Luminus van elektriciteit worden voorzien. De overeenkomst omvat tevens alle autosnelwegen, tunnels, bruggen en sluizen van de Vlaamse overheid. Maar ook de gebouwen van de autonome Vlaamse openbare instellingen, zoals de VDAB, Kind & Gezin en BLOSO, of de bij het grote publiek bekendste culturele gebouwen zoals de Singel in Antwerpen, de Ancienne Belgique en het Kaaitheater in Brussel.

 

Vlaams minister Hilde Crevits: “De overheid heeft een voorbeeldfunctie. Daarom koos ik voor 100% groene energie. Naast de eigen productie via zonnepanelen op de daken wordt de rest van het verbruik van de Vlaamse overheid nu opgewekt via windmolenparken, waterkrachtcentrales, biomassa- en biogasinstallaties. De verlichting van de tunnels, autosnelwegen, maar ook van de Ancienne Belgique, Bloso en andere instellingen zal op een milieuvriendelijke wijze worden voorzien. Op jaarbasis is dit contract goed voor de levering van 270.000 MWh. Dat valt te vergelijken met het gemiddeld energieverbruik van 80.000 gezinnen.”

 

Luc Sterckx, CEO van SPE-Luminus: “Luminus beschikt over een zeer sterke & gespecialiseerde commerciële organisatie met een specifieke aanpak op maat van alle soorten van ondernemingen : zelfstandigen kmo’s, industriële- en overheidsbedrijven. De overeenkomst die vandaag met de Vlaamse overheid werd ondertekend, is hier een mooi voorbeeld van.”

 

 

Persinfo:

 

Cybelle-Royce Buyck

woordvoerster van Vlaams minister Hilde Crevits

persdienst.crevits@vlaanderen.be

www.hildecrevits.be

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream