21 juni 2013

Doorbraak in dossier Nekkerspoelstraat

 

Vlaamse overheid wil straat aan stad overdragen 

 

 Mechelen

 

Het Vlaams Gewest heeft een principieel akkoord bereikt om de Nekkerspoelstraat over te dragen aan de stad Mechelen. Alleen over het budget voor de vernieuwing van de straat zijn beide partijen het nog niet eens geraakt. Die zou ruim zes miljoen kosten.

 

0 0 Het Agentschap Wegen (AWV) en Verkeer Antwerpen voert vanaf maandag 1 juli werkzaamheden uit aan het kruispunt van de Boerenkrijg- en de Lakenmakerstraat.

 

Daar is een betonplaat verzakt en er moet een nieuwe komen. Door snelhardend beton te gebruiken, moet de klus vrijdag 5 juli afgerond zijn.

 

En dan nog is dat eigenlijk maar een druppel op een hete plaat, want de Nekkerspoelstraat verkeert in erg slechte staat.

 

 Financiering

 

Toch is er eindelijk beterschap op komst, zo bevestigen zowel het Agentschap als het stadsbestuur. Ze hebben het zelfs over een belangrijke doorbraak in het dossier. "Principieel hebben wij een akkoord om de Nekkerspoelstraat over te dragen aan de stad. Dat akkoord moet nu nog een officieel karakter krijgen", zegt woordvoerder Peter Bruyninckx van AWV Antwerpen.

 

De laatste hindernis die beide partijen moeten nemen, is de discussie over de financiering. "Als wij een weg overdragen, dragen wij die in goede staat over. In de praktijk komt dat overeen met een subsidie voor een herinrichting", legt Bruyninckx uit.

 

Na een eerste raming van de stad is volgens schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA) minstens zes miljoen euro nodig om de straat volledig op te waarderen. "Het geld daarvoor komt natuurlijk niet alleen van het Vlaams Gewest. Met de stad dragen we ook bij. Onze ambities met de herwaardering van de wijk zijn groot", stelt de schepen.

 

 Hilde Crevits

 

Hij maakt zich sterk dat het akkoord over het dossier dit jaar rond is. "Met een beetje goede wil misschien voor de zomervakantie zelf al", geeft De Nijn aan. In oktober vorig jaar trok een delegatie van de wijkraad nog naar bevoegd Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) om de zaak te bepleiten. Buurtbewoners hopen niet alleen op een vernieuwing, maar ook op het terugdringen van zwaar verkeer. Bart De Nijn: "Het is alvast onze bedoeling om bij de heraanleg voor voldoende asverschuivingen te zorgen en voor groen.

 

Aan beide zijden van de straat moeten er ook fiets- en voetpaden komen.

 

Hopelijk starten we volgend jaar of in 2015 met de werkzaamheden."

 

 "Het is onze bedoeling om voor voldoende groen en asverschuivingen te zorgen." BaRt de nijn schepen van openbare werken

 

 © Concentra

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream