12 februari 2018

Griep velt kwart van leerkrachten stadsscholen

 

Door de griepepidemie was een kwart van de leerkrachten in de Gentse stadsscholen in januari minstens één dag ziek. Onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen) eist maatregelen van de Vlaamse overheid.

In januari waren de leerkrachten in de stedelijke scholen samen maar liefst 5.632 dagen ziek. In totaal was een kwart van alle leerkrachten vorige maand minstens één dag afwezig wegens ziekte. Raadslid Zeneb Bensafia (Groen) vroeg de cijfers op in de bevoegde commissie, nadat leerlingen van verschillende Gentse scholen vroeger naar huis mochten wegens personeelstekort.

“Door de griepepidemie zitten heel wat scholen met de handen in het haar”, zegt onderwijsschepen Elke Decruynaere (Groen). “Vooral in het secundair onderwijs is er een structureel probleem. Daar worden korte vervangingen door de Vlaamse overheid niet langer toegelaten. Dat wil zeggen dat iemand met griep niet kan worden vervangen. En door besparingen van de Vlaamse Regering kunnen zieke leerkrachten ook niet meer worden vervangen in de week voor een schoolvakantie.”

Decruynaere gaat daarom aan Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) vragen om korte vervangingen in de toekomst wel mogelijk te maken, en daarnaast werk te maken van het algemene lerarentekort. “Het is een prachtig beroep, maar de uitstroom uit het hoger onderwijs is zeer beperkt. De job heeft weinig aanzien en zij-instromers knappen af op het loon.” (tsa)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream