16 april 2018

Het begon met grootmoeder Marie-Louise, nu investeert derde generatie 15 miljoen euro

 

Hanssens Catering plant een nieuwe site op industrieterrein Gullegem-Moorsele. Het pompt 15 miljoen euro in een gebouw van 12.000 vierkante meter op een site van 3 hectare. Dat maakte het donderdag bekend bij een bezoek van minister Crevits.

In goed vijftig jaar groeide het Gullegemse Hanssens Catering, dat maaltijden levert aan scholen uit tot een grote speler in België. Met vestigingen in Gullegem, Oosterzele en Groot-Bijgaarden boomde het bedrijf enorm en daar blijft het niet bij. Dit najaar nog wil Hanssens een gloednieuw gebouw op het industrieterrein Gullegem-Moorsele zetten.

Derde generatie

En zeggen dat het ooit begon met grootmoeder Marie-Louise die in de potten roerde voor haar zeven kinderen. Tijdens het hoogseizoen van het vlas stilde ze daarbovenop 50 hongerige magen in het vlasbedrijf van haar man. In 1967 zag Hanssens Catering het levenslicht, toen Marie-Louise dagelijks 360 maaltijden bereidde voor een school in Kortrijk.

Extra jobs

Nu 51 jaar later is de ambachtelijke keuken een heus bedrijf geworden en werkt intussen de derde generatie mee. Én het zal nog groeien. Donderdag bezocht minister Crevits (CD&V) het familiebedrijf in het kader van de methodiek 'Gezonde School' en kreeg ze te horen dat er 15 miljoen euro wordt gepompt in een duurzame nieuwe site. 30.000 vierkante meter, waarvan in een eerste fase 12.000 vierkante meter wordt bebouwd.

Het bedrijf verhuist in het najaar van 2019 en verlaat dan de huidige site in de Koningin Fabiolastraat. “Die site, gelegen in de bebouwde kom, biedt ons geen toekomstperspectieven meer, noch uitbreidingsmogelijkheden”, zegt zaakvoerster Monique Hanssens-Wallays, die zegt bewust te kiezen voor Gullegem. “Wij zijn ondertussen al 50 jaar verankerd in Gullegem. De nieuwe site biedt ons nog uitbreidingsmogelijkheden en is uitstekend gelegen.”

De verhuizing naar de nieuwe kantoren zorgt niet enkel voor bijkomende capaciteit maar brengt ook extra jobs met zich mee. Ondanks deze uitbreiding wil het bedrijf niet op zijn lauweren rusten. “In de beginjaren zijn we voornamelijk gegroeid door overnames van bestaande bedrijven. De laatste jaren gebeurde dat op eigen kracht door onze verkoop en productie te doen toenemen”, weet Monique. “We blijven op dit elan doorgaan, hoewel we groei door overnames nooit zullen uitsluiten.”

Joerie Dewagenaere

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream