28 september 2018

Kaart toont investeringen in schoolgebouwen

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) lanceert een interactieve kaart die een overzicht geeft van alle investeringen in scholenbouw in elke Vlaamse gemeente tussen januari 2015 en eind juni 2018.

Het hoogste investeringsbedrag is voor Antwerpen: bijna 260 miljoen euro. Daarna volgen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (169 miljoen), Kortrijk (114 miljoen) en Gent (113 miljoen). Dat is het resultaat van een grootschalige inhaalbeweging in scholenbouw, ingezet met het 'Scholen van Morgen'-programma van gewezen minister Frank Vandenbroucke (sp.a), dat in 2015 een verlengstuk kreeg met het Masterplan Scholenbouw van Crevits.

Voor wie met eigen ogen wil zien wat dit betekent voor zijn gemeente lanceert Crevits nu een interactieve kaart die voor elke gemeente een overzicht geeft van de investeringen die tussen 1 januari 2015 en 30 juni 2018 zijn gebeurd. Dat gaat van reguliere subsidies tot bijkomende capaciteitsmiddelen en de eigen inbreng van schoolbesturen en gemeenten.

Volgens minister Crevits is er dankzij de inhaalbeweging in scholenbouw intussen in negen op de tien Vlaamse en Brusselse gemeenten minstens één nieuwe of vernieuwde school.

(LID)

© 2018 Belga. Alle rechten voorbehouden

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream