17 mei 2018

Koning trekt werkplunje aan voor bezoek Greenyard Frozen

 

Enkele weken nadat minister Hilde Crevits (CD&V) er op bezoek was gegaan, kreeg het Westrozebeekse diepvriesgroenten bedrijf Greenyard Frozen gisteren koning Filip over de vloer. Net als iedereen trok ook hij een schort, fluohesje, haarnetje en petje aan.

Het bedrijf zet zich in voor een goede koppeling tussen scholen en het bedrijfsleven. De koning ontmoette enkele leerlingen van het Roeselaarse VTI. Zij nemen deel aan de Techno Awards, een concours georganiseerd door de Federatie Voedingsindustrie. De leerlingen werken bij Green­yard Frozen aan een hoogtechnologisch frequentiebord om de machines op elkaar af te stemmen. “Een belangrijke toegevoegde waarde”, vindt Jan Ingelbeen, general manager van het bedrijf.

De koning toonde interesse in het project. “Ik was eigenlijk wel wat nerveus om met hem te praten, maar hij was echt geïnteresseerd in wat wij doen”, zegt Jelle Garsbeke (18).

Het bedrijf wil met leerlingen blijven werken. “We vinden het belangrijk om te blijven investeren in jongeren, zeker in onze huidige krappe arbeidsmarkt”, zegt Ingelbeen. (bfr)

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream