3 november 2017

Mieke Bothuyne is nieuwe directrice van Sint-Jan Berchmans

 

Sint-Jan Berchmans Avelgem heeft een nieuwe directrice. Mieke Bothuyne volgt Philippe Vercoutere op. Hij verlaat na 35 jaar de school en stapt over naar de pedagogische begeleidingsdienst van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

De herfstvakantie bij Sint-Jan Berchmans Avelgem (middenschool en college) werd ingezet met een directeurswissel. Huidig pedagogisch directeur Philippe Vercoutere maakt op 1 november de overstap naar de pedagogische begeleidingsdienst van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, regio West-Vlaanderen.

“Ik word schoolbegeleider, een ankerfiguur voor de scholengemeenschappen Groeninge Kortrijk en Sint-Michiel Roeselare”, zegt Philippe. “Daarnaast word ik ook pedagogisch begeleider voor de werkgroep ondersteunend personeel van West-Vlaanderen. Ik verlaat Sint-Jan Berchmans na meer dan 35 jaar, 25 jaar was ik hier directeur.” Philippe Vercoutere ging er ook zelf naar school tussen 1973 en 1979.

Mieke Bothuyne werd onlangs door de raad van bestuur aangesteld om Philippe op te volgen als algemeen pedagogisch directeur. “Ik werk sinds 1993 in het college als leerkracht Frans”, zegt ze. “Haar enthousiasme ontging de bestuursleden van de school niet”, vult Philippe aan. “Mieke is al heel haar carrière betrokken bij allerhande initiatieven en parascolaire activiteiten.”

Mieke studeerde Romaanse filologie aan KU Leuven en is moeder van drie kinderen die ook les volgen in het Sint-Jan Berchmans.

Feest voor 145 jaar bestaan

Naast de directeurswissel viert de school ook feest. “Het college bestaat 145 jaar, de middenschool 35 jaar” zegt Mieke. “Op 18 november houden we de vijfjaarlijkse grote reünie. Al wie het college of het vroegere 'klooster' genegen is, nodigen wij uit om deze datum vrij te houden. Er is een open school en een eucharistieviering. 's Avonds feesten we in Salons Alta Ripa. We krijgen daar het gezelschap van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Wie vragen heeft over de feesten mag contact nemen met ons op 145jaarcollege@gmail.com of via 056-64.42.12. In 2022 vieren we het 150 jarig bestaan, we zullen dan een boek uitgeven met verrassende, onthullende of zelfs beschamende anekdotes of sappige verhalen van onze oud leerlingen. Ook die verhalen mogen al ingestuurd worden”, besluit de nieuwe directrice.

Peter Malaise

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream