19 januari 2018

Minister van Onderwijs Crevits geeft subsidie aan VZW TADA

 

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) kent een subsidie van 50.000 euro toe aan VZW ToekomstATELIERdelAvenir (TADA). Bij TADA gaan honderden maatschappelijk kwetsbare tieners uit Brusselse aandachtswijken elk weekend van het schooljaar vol goesting naar de zaterdagschool. Ze ontdekken er zichzelf en de maatschappij/arbeidsmarkt dankzij plezante praktijkles van bevlogen professionals.

Bij de VZW ToekomstATELIERdelAvenir (TADA) ontdekken maatschappelijk kwetsbare tieners (10-14) uit Molenbeek, Kuregem en Sint-Joost-ten-Node elk weekend zichzelf en de maatschappij, via plezante praktijkles van professionals. Journalisten, verpleegkundigen, rechters, ondernemers, slagers of biochemici vertellen hen in een positieve sfeer over hun beroep en laten deze tieners aan de hand van praktijkoefeningen de samenleving en zichzelf ontdekken.

Via dit contact met rolmodellen trekt TADA de wereld van de tieners open en zegt hen: “Jij kan dit ook. Ontdek de maatschappij en jezelf. Word kritisch, ga jezelf ontplooien en verleg je grenzen”. De hoofdbedoeling van TADA is met name om deze tieners gemotiveerd in het leven te doen staan, met een positief zelfbeeld en goed geïnformeerd over zichzelf en de samenleving/arbeidsmarkt. Met haar aanpakt wapent TADA met andere woorden tegen demotivatie en de negatieve gevolgen daarvan.

TADA bestaat in het Brusselse sinds 2013 met name dankzij de privésector. Momenteel bereikt TADA 640 tieners en hun families maar de VZW wil graag groeien tot een bereik van minstens 1.000 à 1500 Brusselse tieners tegen 2020 ten allerlaatste. De mosterd voor TADA komt uit Nederland, waar IMC Weekendschool al sinds 1998 duizenden jongeren ondersteunt met deze aanpak die ondertussen internationaal is erkend als “best practice”.

 

“TADA doet aan preventie in Brussel, door de burger en het bedrijfsleven te betrekken bij de emancipatie van kwetsbare jongeren. De meerwaarde van dit project is duidelijk”, zegt minister Crevits die zelf ook een gastles over politiek aan de jongeren gaf. “Deze VZW levert al vijf jaar lang sterk werk in Sint-Joost, Kuregem en Molenbeek en draait 100% dankzij financiële steun uit de privé. TADA verdient een duwtje in de rug, want dit netwerk is bijzonder, moet blijven bestaan en kansen krijgen om te groeien. Vandaar de beslissing om 50.000 euro aan subsidies toe te kennen.” 


Het bezoek van de minister kan u hier herbekijken: http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/journaal/2.38637?...

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream