10 november 2017

Ruim elf miljoen voor West-Vlaamse scholen

 

Zo'n twintig scholen in onze provincie hebben de voorbije twee maanden meer dan 100.000 euro aan subsidies ontvangen om bouwprojecten uit te voeren. Dat maakte Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits bekend.

In totaal gaat het voor West-Vlaamse scholen om 11 miljoen euro subsidies die in september en oktober werden toegekend. Acht miljoen gaat naar schoolbouwprojecten, drie miljoen naar kleinere verbouwings- of renovatieprojecten. Zo krijgt de gemeentelijke basisschool ZuidStasegem in Harelbeke 3,7 miljoen euro aan subsidies voor een passief-nieuwbouw. Het Beverbos, de gemeentelijke basisschool van Lichtervelde, krijgt 1,5 miljoen euro voor de uitbreiding van de school.

Naast de 20 scholen die meer dan 100.000 euro aan subsidie kregen toegewezen, zijn er nog 47 die minder dan 100.000 euro krijgen voor kleinere bouwprojecten zoals herstellingswerken of voor bijvoorbeeld renovatie van sanitaire installaties.

“Nog nooit waren de investeringen in scholenbouw zo groot als in deze bestuursperiode”, legt minister Crevits uit. “Over heel 2017 alleen al kregen scholen in West-Vlaanderen 23,5 miljoen euro aan reguliere subsidies.”

Maar naast deze subsidies zijn er nog de investeringen in scholenbouw die lopen via publiek-private samenwerking en huursubsidies. Op die manier worden de schoolgebouwen in een sneltempo vernieuwd, geeft de minister nog mee.

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream