21 april 2017

Vernieuwde De Zandloper ingehuldigd

 

De verbouwingswerken aan basisschool De Zandloper zijn afgerond. Vandaag worden de nieuwe schoolgebouwen officieel ingehuldigd door het gemeentebestuur en Vlaams minister Jo Vandeurzen.

De vorige schoolgebouwen waren verouderd en de school kampte met plaatsgebrek. Daarom besliste het gemeentebestuur een aantal jaren geleden om de school grondig te verbouwen. Architectenbureau Licence to Build maakte het ontwerp van de gebouwen. De werken werden uitgevoerd door bouwbedrijf Postelmans-Frederix. "In 2009 werd al een nieuwe turnzaal gebouwd en een paar lokalen vernieuwd in blok C van de school", zegt schepen van Openbare Werken Andy Vandevelde (CD&V). "De huidige werken gingen van start in oktober 2013 met de vervanging van blok B door een nieuw en ruimer gebouw. De leerlingen werden toen ondergebracht in tijdelijke klascontainers tot de ingebruikname van de nieuwe blok in september 2015. Vervolgens werd gestart met de grondige renovatie van blok A. Met de ingebruikname van blok A komt er een einde aan een grondige vernieuwing van het volledige patrimonium van de school."

"Als gemeentebestuur streven we er altijd naar om kwalitatief onderwijs te bieden. Met de vernieuwde gebouwen beschikken we over een moderne inrichting die beter tegemoetkomt aan de noden van een hedendaagse school," zegt schepen van Onderwijs Ilse Bollen (CD&V). "Zo werd er voorzien in ruimere lokalen, een grotere refter, meer sanitaire voorzieningen, voorzieningen voor moderne onderwijstechnologieën, een lerarenlokaal en een vernieuwde speelplaats."

De kostprijs van de verbouwing bedraagt ruim drie miljoen euro. De Vlaamse overheid kende een subsidie toe van 2,1 miljoen euro voor de verbouwingen. Jo Vandeurzen, Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, komt vandaag de nieuwe gebouwen officieel inhuldigen. Hij zegt trots te zijn op deze realisatie. "Met dit bouwproject sluit de Gemeentelijke Basisschool in Linter aan bij de grote inhaalbeweging inzake scholenbouw die Vlaanderen heeft ingezet. Met het Masterplan Scholenbouw heeft de Vlaamse Regering onder leiding van collega Hilde Crevits de krijtlijnen uitgetekend voor een vernieuwd scholenbouwbeleid. Zo werken we stap voor stap de historische achterstand en het plaatsgebrek in ons schoolpatrimonium weg."

Ook directeur Koen Mombaerts is opgetogen. "Kinderen, leerkrachten en directie zijn heel tevreden met de investeringen van de gemeente. De extra ruimte en moderne faciliteiten zijn welgekomen voor de meer dan 220 leerlingen die de school momenteel telt."

VANESSA DEKEYZER

Inhoud ↑

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream