20 juli 2018

Word dj, comedian of cabaretier dankzij academie

 

In de kunstacademies in de regio kan je vanaf september een resem nieuwe opleidingen volgen. Van dj, tot cabaretier of comedian: het zit allemaal wel in de opleidingen van een van de academies.

De 3.000 leerlingen in het Deeltijds Kunstonderwijs in Kortrijk zullen vanaf september ook opleidingen animatietekenen, cabaret, comedy of zelfs dj kunnen volgen. Samen bieden de academie en het conservatorium 18 nieuwe opties aan. Zo kunnen vanaf volgend schooljaar in het conservatorium zesjarigen terecht in de afdeling opmaatjes (voor muziek) en plankgastjes (voor woord). Er is ook de mogelijkheid om direct te starten met een instrument. Jongeren worden geprikkeld in het muzieklab. Naast de opleiding tot dj vanaf 15 jaar behoort onder meer de opleiding musical tot de mogelijkheden. Het domein Woord wordt versterkt met een cursus schrijven waar de lessen worden gegeven door de Kortrijkse letterzetter Jonas Bruyneel en Heleen Debruyne van Klara. Voor de volwassenen komt er een lab waar ze een 3D-printer en lasercutter leren gebruiken.

Maar niet alleen in Kortrijk zijn er veranderingen, ook in Zwevegem, Harelbeke, Menen en Waregem zijn er nieuwe opleidingen. Zo kan je in september in Waregem starten met een opleiding schrijver of barokhobo, in Harelbeke leer je de kneepjes van de glaskunst. “In totaal zijn er 137 nieuwe opleidingen in 23 West-Vlaamse academies”, zegt minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). “Naast de nieuwe opleidingen mogen kinderen voor het eerst vanaf de leeftijd van zes jaar met een opleiding Woord of Muziek starten. Vroeger lag die minimumleeftijd op acht jaar.” (kvo, vkk)

Copyright © 2018 Mediahuis. Alle rechten voorbehouden

Categorie: 
 

Volg mij ook via

twitter

Foto's op Flickr

www.flickr.com
hilde.crevits' items Go tohilde.crevits' photostream